De Aankoop van een woning

Als er een verkoopmakelaar is, dan heb ik toch geen aankoopmakelaar nodig?

Het vinden van uw droomhuis kan zenuwslopend zijn en kan zowel weken als maanden in beslag nemen. Een huis moet goed voelen en u moet het vertrouwen hebben dat een huis voor u echt een (t)huis zal worden. Allereerst is het natuurlijk zo dat een aankoopmakelaar vrijwel altijd een lagere aankoopprijs weet te behalen dan dat u zelf zou kunnen. Bovendien is het zo dat de makelaar die de woning in de verkoop heeft, de belangen behartigt van de verkoper. Hij of zij mag u dus niet helpen bij het te volgen onderhandelingstraject. U doet er dus goed aan om zelf een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar van Makelaarswerk is deskundig, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt úw belangen. Ondanks de informatieplicht van de verkopende partij, heeft de koper namelijk ook een onderzoeksplicht. Ook hiermee kan Makelaarswerk te Drachten u ondersteunen.

Zijn er problemen nadat u de sleutel van uw nieuwe huis heeft ontvangen? Ook in dit geval kunt u altijd terecht bij Makelaarswerk. Indien nodig zal de aankoopmakelaar contact opnemen met de verkoper en de problemen voor u proberen op te lossen.

Uw droomhuis gevonden?

Als u het huis van uw dromen hebt gevonden heeft, dan gaat Sjoerd Veenstra voor u aan de slag en doorloopt de volgende stappen:

  • Bezichtiging begeleiden
  • Technische staat van de woning beoordelen
  • Onderzoek om inzicht te verkrijgen in belangrijke informatie over de woning, zoals: (verborgen) gebreken, erfdienstbaarheden, juridische zaken, bouwkundige staat, e.d.
  • Reële marktwaarde bepalen
  • Onderhandelingen voeren
  • Koopakte controleren en/of opstellen
  • Opleveringsinspectie en controle uitvoeren
  • Begeleiding bij de notaris en controle
  • De complete nazorg
  • Gratis onafhankelijk hypotheekadvies / vergelijking hypotheekoffertes

Tarieven aankoopmakelaar

U wilt natuurlijk weten wat de kosten zijn als u Makelaarswerk inschakelt als uw aankoopmakelaar voor de koop van uw droomhuis. Wij kijken liever niet naar de kosten, maar naar wat wij u aan het eind van de rit opleveren. Makelaarswerk in Drachten werkt daarom met een prestatietarief, het is daardoor voor ons even belangrijk als voor u om zoveel mogelijk van de vraagprijs af te krijgen. Hoe meer we van de vraagprijs af krijgen hoe beter het is voor zowel u als ons!

Succes?

Als uw NVM aankoopmakelaar van Makelaarswerk in Drachten de woning met succes voor u aankoopt, dan berekent Makelaarswerk u alleen een prestatietarief. Het prestatietarief is slechts 15% van het verschil tussen de vraagprijs en de koopsom (met een minimum bedrag van € 950,-) . De nota van Makelaarswerk wordt uiteindelijk verrekend via de notaris, de bedragen zijn inclusief btw.

Geen succes? No cure, no pay!

Ook in dit geval klopt onze slogan 'Makelaarswerk, dat werkt (wel)! Lukt het niet om tot een succesvolle aankoop over te gaan? Dan zijn onze verleende diensten GRATIS. U betaald in dat geval dus niets, het is dus compleet op no cure no pay basis.

Ons succes is dus ook uw succes!